Warmtepomp Oosthem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oosthem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Op onze website ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oosthem.
warmtepomp-installateur-8618

 • Een duurzame oplossing
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oosthem

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er zijn tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosthem heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Oosthem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze tool bekijk je snel de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8618).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze website ontdek jij samengestelde raadgeving aangaande de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Oosthem kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €18.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.000 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Oosthem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosthem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van de hoge subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2400. De eindfactuur wordt mede bepaald door verschillende facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23300Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €23100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3850 – €6775Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4600 – €7475Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2575 – €6350Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oosthem consumeert ongeveer 1400 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €305. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €170 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€736
Buitenlucht2325kWh€515€221
Bodemwarmte2000kWh€368€368
Hybride1475 kWh + 400 M3€552€184

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosthem?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de erkende groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. Het betreft een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oosthem. De omvang van de subsidie hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 en kunnen oplopen tot €3350. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oosthem (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1850.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 16F12 KW€2350,-
ThermiaDiplomat Duo Inverter L15 KW€3300,-
EnersoTWW 5959 KW€7700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Oosthem aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!