Warmtepomp Wommels

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Wommels? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wommels.
warmtepomp-installateur-8731

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8731
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wommels

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wommels kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wommels? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl vergelijk je moeiteloos (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8731).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek je handige gegevens aangaande de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wommels kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €16.200. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.875 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Wommels (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wommels

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Met behulp van interessante subsidies heb jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7900. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3000. De factuur wordt vastgesteld door verschillende randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€17300 – €25000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5400 – €6425Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3500 – €7200Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €5200Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wommels gebruikt om en nabij 1400 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €250 tot €330. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €175 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1225m3€664
Buitenlucht2800kWh€458€206
Bodemwarmte2075kWh€325€339
Hybride1525 kWh + 400 M3€491€173

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wommels?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, doorgaans is er de ISDE-subsidie Wommels. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot doorgaans €2250. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wommels (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je plusminus €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ongeveer €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiLCP 081ML59 KW€7200,-
ToshibaEstia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM3-E15 KW€1800,-
EnersoDBS 044 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Wommels aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!