Warmtepomp Oppenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Oppenhuizen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere elementen. Hierna ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Oppenhuizen.
warmtepomp-installateur-8625

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8625
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oppenhuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden fors wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oppenhuizen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Oppenhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze website lees je vandaag nog de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8625).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website vind jij omvangrijke adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oppenhuizen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €290,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.000 en €24.100. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.575 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Oppenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oppenhuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Door middel van een interessante subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €27100Veel besparen, dure installatie
Water-water€13900 – €20800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €6275Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3700 – €7500Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2450 – €6250Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Oppenhuizen verbruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing komt uit tussen de €215 tot €385. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €165 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€741
Buitenlucht2375kWh€511€230
Bodemwarmte1800kWh€363€378
Hybride1500 kWh + 450 M3€548€193

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oppenhuizen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een aantalrandvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we de erkende groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een aantrekkelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Oppenhuizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot wel €2850. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oppenhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 1310 KW€2300,-
ThermiaDiplomat Duo Optimum G3 89 KW€2800,-
EnersoBW 066 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oppenhuizen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie draait uit op een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!