Warmtepomp Pingjum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Pingjum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene variabelen. Verderop check je praktische info over een warmtepomp kopen in Pingjum.
warmtepomp-installateur-8749

 • Milieubewuste keuze
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8749
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Pingjum

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt diverse oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pingjum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Pingjum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze vergelijker vergelijk jij in een zeer korte periode installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8749).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij toepasbare info m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Pingjum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.400 en €19.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.375 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Pingjum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pingjum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7000. Een hybride oplossing is er vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van verscheidene randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25300Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15400 – €22400Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €6975Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4850 – €6600Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2650 – €7000Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Pingjum verbruikt ongeveer 1400 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €250 tot €315. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €175 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€679
Buitenlucht2575kWh€448€231
Bodemwarmte1625kWh€312€367
Hybride1300 kWh + 500 M3€482€197

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Pingjum?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Pingjum. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €950 tot ongeveer €2800. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Pingjum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ongeveer €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMPE 024H19 KW€3050,-
ToshibaRUA-CP2101H8-E14 KW€2550,-
FerroliRVL-I Plus 56 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Pingjum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren resulteert in een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!