Warmtepomp Warns

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Warns? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €195,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Warns.
warmtepomp-installateur-8721

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Hogere woningwaarde
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8721
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Warns

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan tientallen oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warns heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Warns? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. deze website bekijk jij waardevolle verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8721).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Verderop lees je bruikbare adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Warns heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €22.000. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Warns (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warns

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. D.m.v. aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €7100. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2000. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van specifieke facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25800Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16100 – €20900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4300 – €6075Relatief lage investering
Lucht-water€5500 – €7350Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €5200Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Warns gebruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €385. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €200 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€661
Buitenlucht2775kWh€436€225
Bodemwarmte1825kWh€304€357
Hybride1550 kWh + 375 M3€469€192

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Warns?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Warns. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot gemiddeld €3550. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Warns (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op plusminus €1900.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiLCP 071PS57 KW€6850,-
ThermorAeromax Premium V4 270L C0 KW€1250,-
EnersoTBW 3636 KW€5400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Warns aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!