Warmtepomp Burgwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Burgwerd? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Burgwerd.
warmtepomp-installateur-8742

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan het huis ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8742
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Burgwerd

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat allerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burgwerd biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Burgwerd? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door onze website check jij in een zeer korte periode warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8742).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Onderstaand vind je toepasbare info over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Burgwerd kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €12.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Burgwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burgwerd

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €25400Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16600 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€5350 – €6300Werkt ook als een airco
Lucht-water€3750 – €6425Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2700 – €6600Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Burgwerd gebruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €210 tot €320. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €150 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€672
Buitenlucht2725kWh€437€235
Bodemwarmte1700kWh€302€370
Hybride1300 kWh + 575 M3€470€202

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Burgwerd?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter is er de ISDE-subsidie Burgwerd. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €600 tot wel €2050. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Burgwerd (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij om en nabij €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPE 008H7 KW€1850,-
ToshibaEstia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM9-E15 KW€1800,-
ESAWH13-V6+8 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Burgwerd aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!