Warmtepomp Sibrandabuorren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Sibrandabuorren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een economische en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei zaken. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sibrandabuorren.
warmtepomp-installateur-8647

 • Een verantwoorde keuze
 • Constante verwarming
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8647
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sibrandabuorren

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sibrandabuorren biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sibrandabuorren? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van onze tool doorzoek jij zonder moeite (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8647).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina vind jij praktische details ten aanzien van de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sibrandabuorren heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €13.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.175 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Sibrandabuorren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sibrandabuorren

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Via een royale subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €6500. Een hybride systeem is er vanaf €2400. De eindfactuur kan men berekenen met verschillende randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23400Geen geluid, erg duur
Water-water€15600 – €21800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4950 – €6525Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5300 – €7425Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2650 – €6050Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sibrandabuorren verbruikt circa 1400 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €210 tot €360. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €180 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€654
Buitenlucht2625kWh€425€229
Bodemwarmte1700kWh€294€360
Hybride1450 kWh + 425 M3€458€196

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sibrandabuorren?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sibrandabuorren. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €875 tot doorgaans €3650. Onderzoek doen naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sibrandabuorren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ong. €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLCP 051MS43 KW€5450,-
Thermics EnergieHydra 6 kW4 KW€1700,-
EnersoBW 40 EVI42 KW€6000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Sibrandabuorren aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!