Warmtepomp Greonterp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Greonterp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Hierna lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Greonterp.
warmtepomp-installateur-8658

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Ook in staat woning te koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8658
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Greonterp

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Greonterp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Greonterp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door deze pagina vergelijk je direct verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8658).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna bekijk jij actuele raadgeving m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Greonterp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €15.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.600 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Greonterp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-greonterp

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. Middels ISDE subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2600. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels velerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24200Veel besparen, prijzig
Water-water€16600 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6700Werkt ook als een airco
Lucht-water€4700 – €7300Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2850 – €6500Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Greonterp verbruikt circa 1400 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €220 tot €360. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €180 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€656
Buitenlucht2800kWh€440€216
Bodemwarmte1650kWh€308€348
Hybride1600 kWh + 525 M3€472€184

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Greonterp?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Greonterp. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €925 en lopen op tot wel €2300. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Greonterp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ong. €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLCP 071MS57 KW€6850,-
Thermics EnergieHYDRA 12 kw10 KW€2300,-
EnersoTBW 26 EVI28 KW€4600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Greonterp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!