Warmtepomp Hidaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Hidaard? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een economische en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse aspecten. In het volgende kopje lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Hidaard.
warmtepomp-installateur-8737

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8737
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hidaard

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hidaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hidaard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website lees je snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8737).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna ontdek jij veelzijdige adviezen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Hidaard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €24.100. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Hidaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hidaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7400. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt berekend door velerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23900Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€17300 – €21000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4350 – €7000Verwarmen en koelen
Lucht-water€4550 – €7000Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2350 – €6800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hidaard gebruikt om en nabij 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €245 tot €315. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €195 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€670
Buitenlucht2300kWh€462€208
Bodemwarmte2000kWh€328€342
Hybride1400 kWh + 475 M3€496€174

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hidaard?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hidaard. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot wel €2700. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hidaard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ong. €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij zo’n €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPE 005HM5 KW€1650,-
ToshibaEstia HWS-1404H-E1 + HWS-1404XWHM6-E19 KW€2200,-
ESAWH11-V5 (AVH-30V1DE)6 KW€1750,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hidaard aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!