Warmtepomp Smallebrugge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Smallebrugge? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Hierna lees je meer info over een warmtepomp kopen in Smallebrugge.
warmtepomp-installateur-8552

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8552
Netnummer0514 (+31514)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Smallebrugge

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met diverse onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Smallebrugge kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Smallebrugge? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met de warmtepomp-vergelijker vergelijk je moeiteloos de beste installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8552).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop lees je uitgebreide gegevens over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Smallebrugge kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €16.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Smallebrugge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-smallebrugge

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Via aantrekkelijk subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26100Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16100 – €22900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4800 – €6075Verwarmen en koelen
Lucht-water€4000 – €7275Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2475 – €6950Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Smallebrugge verbruikt circa 1400 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €230 tot €360. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €140 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€711
Buitenlucht2375kWh€491€220
Bodemwarmte2075kWh€348€363
Hybride1550 kWh + 550 M3€526€185

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Smallebrugge?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een interessante lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Smallebrugge. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €500 en kunnen oplopen tot €2250. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Smallebrugge (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1900.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage Monoblock 087 KW€2000,-
ThermiaComfort Optimum 4RF5 KW€2800,-
EnersoAiWa-08 EVI H IN7 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Smallebrugge aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!