Warmtepomp Weststellingwerf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Weststellingwerf? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Weststellingwerf.
warmtepomp-installateur-8389

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode-regio8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Weststellingwerf

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met diverse onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weststellingwerf kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Weststellingwerf? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze tool ontdek je in korte tijd (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8389).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op deze pagina lees jij samengestelde details aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Weststellingwerf kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €11.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Weststellingwerf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weststellingwerf

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. actuele subsidies krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. De eindfactuur wordt mede bepaald door specifieke onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27300Passief koelen, dure installatie
Water-water€13100 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5350 – €7250Verwarmen en koelen
Lucht-water€3850 – €7250Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €5400Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Weststellingwerf gebruikt ong. 1590 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing varieert van €255 tot €315. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €160 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€688
Buitenlucht2475kWh€461€227
Bodemwarmte1925kWh€323€365
Hybride1475 kWh + 600 M3€495€193

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Weststellingwerf?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Weststellingwerf?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de unieke groene lening van je gemeente Weststellingwerf. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.weststellingwerf.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, meestal is er de ISDE-subsidie Weststellingwerf. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot plusminus €2700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Weststellingwerf (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ongeveer €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2275.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2.5WHVNP+RWD2.5+260L5 KW€1800,-
MDVMHC-V14W/D2RN112 KW€2500,-
ToshibaEstia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM3-E15 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Weststellingwerf aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente