Warmtepomp Lollum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Lollum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lollum.
warmtepomp-installateur-8823

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8823
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lollum

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We hebben te maken met verscheidene installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lollum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lollum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina doorzoek je veelzijdige erkende installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8823).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder ontdek jij samengestelde info over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Lollum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €17.500. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.800 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Lollum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lollum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5500. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €26500Veel besparen, dure installatie
Water-water€15700 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €7350Relatief lage investering
Lucht-water€3500 – €7225Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2100 – €6550Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Lollum verbruikt pakweg 1400 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energieleverancier als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €245 tot €310. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €150 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€715
Buitenlucht2500kWh€472€243
Bodemwarmte1950kWh€329€386
Hybride1375 kWh + 400 M3€508€207

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lollum?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalzaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de unieke groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Lollum. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot maar liefst €2800. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lollum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1900.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMPEDT061H38 KW€4800,-
TraneCXAX 020 HE SN38 KW€4950,-
FujitsuWaterstage Monoblock 107 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lollum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!