Warmtepomp Sneek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Sneek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sneek.
warmtepomp-installateur-8601

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8601
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sneek

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sneek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Sneek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl tref jij direct erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8601).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina check je praktische adviezen inzake de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sneek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €13.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.650 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Sneek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sneek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6100. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24900Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €23400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3850 – €6650Eenvoudige installatie
Lucht-water€4600 – €6050Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2400 – €6900Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sneek verbruikt plusminus 1400 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing varieert van €210 tot €355. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €140 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€729
Buitenlucht2400kWh€503€226
Bodemwarmte1975kWh€357€372
Hybride1300 kWh + 525 M3€539€190

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sneek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We onderscheiden een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sneek. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot doorgaans €1850. Informeren naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sneek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij plusminus €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 11F10 KW€2300,-
ThermiaMEGA M45 KW€6300,-
EnersoWW 1818 KW€3600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Sneek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!