Warmtepomp Hartwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hartwerd? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Verderop bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hartwerd.
warmtepomp-installateur-8741

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8741
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hartwerd

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit allerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hartwerd kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hartwerd? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze tool check je direct de beste installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8741).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina doorzoek je waardevolle raadgeving omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hartwerd kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €230,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €24.800. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Hartwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hartwerd

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door diverse variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €28000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17500 – €21300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5250 – €6925Relatief lage investering
Lucht-water€5100 – €6675Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2825 – €6650Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Hartwerd consumeert om en nabij 1400 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Greenchoice of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €260 tot €310. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€671
Buitenlucht2775kWh€470€201
Bodemwarmte1625kWh€336€336
Hybride1325 kWh + 375 M3€503€168

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hartwerd?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hartwerd. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot plusminus €3550. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hartwerd (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMPE 007HM6 KW€1750,-
ToshibaEstia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM6-E19 KW€2200,-
ESAWT11-V5+ (AVH-30V1DE)6 KW€1750,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Hartwerd aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie betekent een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!