Warmtepomp Stavoren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Stavoren? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Stavoren.
warmtepomp-installateur-8715

 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook in staat woning te koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8715
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Stavoren

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stavoren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Stavoren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met onze website check jij waardevolle de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8715).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna doorzoek je omvangrijke gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stavoren kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €15.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.650 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Stavoren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stavoren

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. Via een hoge subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2600. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€16200 – €24100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5400 – €6525Verwarmen en koelen
Lucht-water€3950 – €6250Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €6650Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Stavoren gebruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing komt uit tussen de €220 tot €385. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €125 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€660
Buitenlucht2550kWh€429€231
Bodemwarmte1850kWh€297€363
Hybride1475 kWh + 500 M3€462€198

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Stavoren?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Stavoren. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot plusminus €2200. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Stavoren (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCP 061PS52 KW€6350,-
ThermorAeromax Premium V4 200L C0 KW€1250,-
EnersoTBW 2727 KW€4500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Verderop vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Stavoren aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie betekent een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!