Warmtepomp Ysbrechtum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Ysbrechtum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ysbrechtum.
warmtepomp-installateur-8633

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8633
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ysbrechtum

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ysbrechtum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ysbrechtum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze vergelijker bekijk je veelzijdige installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8633).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Verderop check je actuele details ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Ysbrechtum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €11.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.400 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Ysbrechtum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ysbrechtum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een hoge subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €5800. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2200. Het prijskaartje hangt af van meerdere facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23500Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15900 – €22100Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €7350Relatief voordelig
Lucht-water€4650 – €7450Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €6100Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ysbrechtum gebruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €280 tot €375. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €150 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€748
Buitenlucht2475kWh€524€224
Bodemwarmte2025kWh€374€374
Hybride1500 kWh + 500 M3€561€187

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ysbrechtum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw normale HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een speciale lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ysbrechtum. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en lopen op tot wel €2950. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ysbrechtum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze plusminus €1975.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 1110 KW€2150,-
Thermics EnergieCaldensa 2015 KW€2800,-
EnersoBW 2323 KW€4100,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Ysbrechtum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!