Warmtepomp Idzega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Idzega? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Idzega.
warmtepomp-installateur-8612

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8612
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Idzega

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Idzega kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Idzega? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze tool ontdek je direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8612).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf lees je omvangrijke aanbevelingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Idzega heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €17.300. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Idzega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-idzega

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Geholpen door een flinke subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7400. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25100Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€13900 – €22300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €6300Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5450 – €7500Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2425 – €6950Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Idzega verbruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €240 tot €400. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €170 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€731
Buitenlucht2675kWh€475€256
Bodemwarmte1900kWh€329€402
Hybride1575 kWh + 600 M3€512€219

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Idzega?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Idzega. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €775 tot ongeveer €2750. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Idzega (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal pakweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 16F12 KW€2350,-
ThermiaRobust Eco 3339 KW€5700,-
EnersoWW 2323 KW€4100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Idzega aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!