Warmtepomp Molkwerum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Molkwerum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Op onze website ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Molkwerum.
warmtepomp-installateur-8722

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan woning ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige oplossing
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Molkwerum

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan honderden onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Molkwerum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Molkwerum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze website ontdek je waardevolle installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8722).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje lees je accurate informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Molkwerum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €20.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.650 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Molkwerum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-molkwerum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Via een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2700. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27900Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16600 – €24900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6500Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €7250Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2225 – €6250Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Molkwerum verbruikt circa 1400 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €205 tot €335. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €155 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€662
Buitenlucht2350kWh€444€218
Bodemwarmte1650kWh€311€351
Hybride1475 kWh + 450 M3€477€185

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Molkwerum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze eisen: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de unieke groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Molkwerum. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €900 tot ongeveer €1600. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Molkwerum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCP 081PS63 KW€7450,-
ToshibaEstia HWS-P804HR-E + HWS-P804XWHM3-E10 KW€2300,-
EnersoTBW 5052 KW€7000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Molkwerum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!