Warmtepomp Folsgare

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Folsgare? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere elementen. Verderop ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Folsgare.
warmtepomp-installateur-8773

 • Kies voor duurzame warmte
 • Constante verwarming
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8773
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Folsgare

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We onderscheiden verschillende onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Folsgare kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Folsgare? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker check jij waardevolle warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8773).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. In het volgende stukje doorzoek jij uitgebreide informatie aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Folsgare kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €19.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.400 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Folsgare (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-folsgare

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Met behulp van actuele subsidies krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5800. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2000. De eindfactuur wordt mede bepaald door velerlei variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25500Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€14800 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4000 – €7400Eenvoudige installatie
Lucht-water€5400 – €7425Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2575 – €6250Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Folsgare verbruikt circa 1400 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €400. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €190 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€697
Buitenlucht2500kWh€460€237
Bodemwarmte1925kWh€321€376
Hybride1375 kWh + 375 M3€495€202

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Folsgare?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Dit is een interessante lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Folsgare. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €900 tot ongeveer €2600. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Folsgare (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2100.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPED008H7 KW€1850,-
ToshibaHWS-P805HR + HWS-P805XWHM310 KW€2300,-
FujitsuWaterstage HT 11 DUO10 KW€2300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Folsgare aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!