Warmtepomp Wolsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Wolsum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Wolsum.
warmtepomp-installateur-8774

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verwarmen en koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8774
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wolsum

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat verscheidene systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wolsum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Wolsum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze website lees jij vandaag nog de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8774).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze website bekijk jij samengestelde gegevens omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Wolsum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €14.600. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Wolsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wolsum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7500. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23400Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17300 – €25000Kan ook koelen
Lucht-lucht€3950 – €7125Relatief voordelig
Lucht-water€4700 – €6300Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2625 – €5700Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Wolsum verbruikt om en nabij 1400 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schommelt tussen €220 tot €355. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €165 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€698
Buitenlucht2375kWh€468€230
Bodemwarmte2050kWh€328€370
Hybride1475 kWh + 400 M3€503€195

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wolsum?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wolsum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €1000 tot maar liefst €3650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wolsum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1775.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiMPED010H6 KW€1600,-
ToshibaHWS-P805HR + HWS-P805XWHM610 KW€2300,-
FujitsuWaterstage HT 11F DUO10 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Wolsum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!