Warmtepomp Wiuwert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wiuwert? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een economische en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere facetten. Verderop lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wiuwert.
warmtepomp-installateur-8637

 • Kies voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8637
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wiuwert

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat fors wat installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wiuwert kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Wiuwert? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze pagina bekijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8637).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hierna tref je praktische gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wiuwert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €16.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Wiuwert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wiuwert

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. D.m.v. actuele subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De totaalprijs wordt gecalculeerd door diverse facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25000Hoog rendement, relatief duur
Water-water€16200 – €24100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5200 – €7125Relatief lage investering
Lucht-water€4200 – €7300Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2650 – €6950Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wiuwert consumeert grofweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €205 tot €360. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €195 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2475kWh€436€215
Bodemwarmte1625kWh€306€345
Hybride1400 kWh + 450 M3€468€182

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wiuwert?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wiuwert. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €750 tot wel €2850. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wiuwert (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1850.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2325.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 14F11 KW€2400,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 10kw8 KW€2100,-
EnersoBW 13 EVI14 KW€3200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Wiuwert aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!