Warmtepomp Wons

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Wons? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Als je iets verders scrollt check je praktische info over een warmtepomp kopen in Wons.
warmtepomp-installateur-8747

 • Een energieneutrale woning
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8747
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wons

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wons kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Wons? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van warmtepomprevolutie.nl lees je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8747).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna bekijk jij bruikbare adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wons kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €16.200. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.150 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Wons (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wons

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Geholpen door een flinke subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7100. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3200. De eindfactuur hangt af van verscheidene randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23700Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €24500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5000 – €7400Relatief voordelig
Lucht-water€3650 – €6750Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €5650Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wons gebruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing varieert van €210 tot €335. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€677
Buitenlucht2300kWh€474€203
Bodemwarmte1925kWh€339€339
Hybride1450 kWh + 450 M3€508€169

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wons?

Niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Het is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wons. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot ongeveer €2250. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wons (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze zo’n €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPE 018H15 KW€2650,-
ToshibaEstia HWS-455H + HWS-455XWH3-E4 KW€1700,-
EuronomExoAir 10.5C8 KW€1950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wons aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!