Warmtepomp Easterein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Easterein? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Hierna tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Easterein.
warmtepomp-installateur-8734

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
Netnummer0515 (+31515)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Easterein

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Easterein kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Easterein? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij direct warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8734).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Onderstaand tref je actuele info m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Easterein kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €14.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Easterein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-easterein

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Via aantrekkelijk subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7700. Een hybride oplossing is er vanaf €3400. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23100Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17500 – €24300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3800 – €6425Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €6125Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2825 – €5750Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Easterein verbruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €280 tot €345. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€667
Buitenlucht2450kWh€440€227
Bodemwarmte1875kWh€307€360
Hybride1325 kWh + 400 M3€474€193

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Easterein?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Easterein. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot doorgaans €2900. Informeren naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Easterein (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLCP 061PL48 KW€6100,-
ToshibaEstia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM3-E19 KW€2200,-
EnersoDBS 1110 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Easterein aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!