Warmtepomp Dedgum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Dedgum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dedgum.
warmtepomp-installateur-8764

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8764
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dedgum

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat fors wat producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dedgum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Dedgum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze pagina doorzoek jij in een zeer korte periode erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8764).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Verderop tref je handige details die gaan over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Dedgum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.000 en €17.900. We spreken over vier verschillende type producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.675 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Dedgum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dedgum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een hoge subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met specifieke factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15400 – €24800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €6000Kan ook als airco werken
Lucht-water€5250 – €6500Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2325 – €6650Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Dedgum verbruikt grofweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €250 tot €345. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€692
Buitenlucht2525kWh€464€228
Bodemwarmte1900kWh€325€367
Hybride1350 kWh + 500 M3€498€194

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Dedgum?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Dedgum. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €975 tot maar liefst €4000. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dedgum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1975.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€225, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPET069H52 KW€6350,-
ToshibaHWS-1405H8 + HWS-1405XWHM38 KW€2100,-
FerroliRVL-I Plus 16T13 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Dedgum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!