Warmtepomp Kûbaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Kûbaard? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en verantwoorde benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €295,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Kûbaard.
warmtepomp-installateur-8732

 • Minder vervuiling
 • Comfortabel leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Relatief weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kûbaard

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er zijn verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kûbaard biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Kûbaard? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze website ontdek jij veelzijdige installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8732).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf lees je veelzijdige adviezen aangaande beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kûbaard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €11.500. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.875 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Kûbaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kubaard

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25500Passief koelen, prijzig
Water-water€13900 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3950 – €7350goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2025 – €5900Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kûbaard gebruikt pakweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €270 tot €385. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €195 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€665
Buitenlucht2300kWh€466€200
Bodemwarmte2075kWh€333€333
Hybride1325 kWh + 575 M3€499€166

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kûbaard?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kûbaard. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot ongeveer €1800. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kûbaard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1800.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLCP 041PL37 KW€5000,-
ToshibaEstia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM3-E19 KW€2200,-
EnersoDBS 055 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kûbaard aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!