Warmtepomp Kornwerderzand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Kornwerderzand? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Kornwerderzand.
warmtepomp-installateur-8752

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8752
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kornwerderzand

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit fors wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kornwerderzand kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Kornwerderzand? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van deze pagina doorzoek je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8752).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je actuele details ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Kornwerderzand heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €13.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Kornwerderzand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kornwerderzand

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een royale subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2800. Het prijskaartje hangt af van verscheidene randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26800Hoge besparing, erg duur
Water-water€14700 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4350 – €6400Eenvoudige installatie
Lucht-water€5350 – €6250Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2925 – €5700Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kornwerderzand gebruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schatten we op €270 tot €315. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €185 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€681
Buitenlucht2475kWh€463€218
Bodemwarmte2000kWh€327€354
Hybride1450 kWh + 400 M3€497€184

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kornwerderzand?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de unieke groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Dit is een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, meestal is er de ISDE-subsidie Kornwerderzand. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot ongeveer €3100. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kornwerderzand (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPE 028H22 KW€3350,-
ToshibaHWS-805H + HWS-805XWHM65 KW€1800,-
FerroliRVL-I Plus 1010 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Kornwerderzand aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!