Warmtepomp Indijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Indijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €255,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene variabelen. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Indijk.
warmtepomp-installateur-8553

 • Een duurzame oplossing
 • Verkoeling in de zomer
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
Netnummer0514 (+31514)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Indijk

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verscheidene onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Indijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Indijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze website doorzoek je bruikbare leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8553).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna vind jij toepasbare aanbevelingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Indijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €21.200. We spreken over vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw huidige gasketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.600 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Indijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-indijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel lagere gaskosten. Dankzij lucratieve subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt berekend door verscheidene variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27500Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13400 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6850Werkt ook als een airco
Lucht-water€4350 – €6875Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2075 – €5600Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Indijk gebruikt circa 1400 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €235 tot €350. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €190 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€712
Buitenlucht2725kWh€498€214
Bodemwarmte2000kWh€356€356
Hybride1325 kWh + 500 M3€534€178

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Indijk?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening bij gemeente Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Indijk. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €850 tot doorgaans €3550. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Indijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1600.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€275, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage Monoblock 107 KW€2000,-
ThermiaComfort Optimum 8RF9 KW€2800,-
EnersoAiWa-08 EVI H OUT7 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Indijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!