Warmtepomp Britswert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Britswert? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €310,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Als je iets verders scrollt lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Britswert.
warmtepomp-installateur-8636

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan ook dienen als koeling
 • Combineren met zonnepanelen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8636
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Britswert

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn allerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Britswert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Britswert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker doorzoek je direct (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8636).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Onderstaand doorzoek je omvangrijke aanbevelingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Britswert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €24.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.250 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Britswert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-britswert

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2023?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door de hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €5600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door velerlei facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €26800Geen geluid, prijzig
Water-water€13500 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €7250Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3900 – €7075Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2425 – €6250Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Britswert verbruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €215 tot €335. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €170 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€750
Buitenlucht2400kWh€495€255
Bodemwarmte1600kWh€345€405
Hybride1450 kWh + 375 M3€533€218

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Britswert?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een speciale groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Britswert. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €725 en lopen op tot wel €2450. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Britswert (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 11F10 KW€2300,-
Thermics EnergieCaldensa 2521 KW€3400,-
EnersoBW 09 EVI10 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Britswert aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!