Warmtepomp Tjalhuizum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Tjalhuizum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tjalhuizum.
warmtepomp-installateur-8772

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8772
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Tjalhuizum

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tjalhuizum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Tjalhuizum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze website lees je in een zeer korte periode installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8772).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Verderop vind je toepasbare raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tjalhuizum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.700 en €12.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Tjalhuizum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tjalhuizum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €5500. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2600. De factuur wordt berekend door velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24700Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14800 – €24600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3500 – €7275Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4250 – €7225Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €5650Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tjalhuizum gebruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €275 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€696
Buitenlucht2500kWh€452€244
Bodemwarmte2100kWh€313€383
Hybride1600 kWh + 375 M3€487€209

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tjalhuizum?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Tjalhuizum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en kunnen oplopen tot €1800. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tjalhuizum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMPED007HM6 KW€1750,-
ToshibaHWS-1605H8 + HWS-1405XWHM69 KW€2200,-
FujitsuWaterstage HT 16F12 KW€2350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Tjalhuizum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!