Warmtepomp Ypecolsga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Ypecolsga? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ypecolsga.
warmtepomp-installateur-8554

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Constante verwarming
 • Ruim aanbod in de regio
 • Eenvoudig te programmeren
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8554
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ypecolsga

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ypecolsga heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ypecolsga? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool vind jij bruikbare installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8554).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina ontdek je bruikbare aanbevelingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ypecolsga kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €19.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.550 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Ypecolsga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ypecolsga

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6300. De hybride warmtepomp is er vanaf €2300. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15400 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5450 – €7475Lage aanschafprijs
Lucht-water€3850 – €6900Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2875 – €7000Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Ypecolsga consumeert ong. 1400 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €375. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €130 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€713
Buitenlucht2400kWh€463€250
Bodemwarmte1875kWh€321€392
Hybride1475 kWh + 525 M3€499€214

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ypecolsga?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Ypecolsga. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot ongeveer €1650. Informeren naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ypecolsga (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 54 KW€1700,-
ThermiaComfort Optimum 6RF6 KW€2800,-
EnersoAiWa-08 EVI Split7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een handig stappenplan van de warmteservice Ypecolsga aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie betekent een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!