Warmtepomp Ooststellingwerf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Ooststellingwerf? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Op deze pagina ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Ooststellingwerf.
warmtepomp-installateur-8434

 • Draag bij aan een milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ooststellingwerf

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ooststellingwerf kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ooststellingwerf? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze pagina check je zonder moeite de beste installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8434).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Hierna lees jij bruikbare raadgeving inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ooststellingwerf kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €23.700. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.775 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Ooststellingwerf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ooststellingwerf

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een hoge subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7900. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2400. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met allerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26800Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13200 – €22200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4450 – €6500Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5450 – €7025Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2275 – €5350Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Ooststellingwerf verbruikt om en nabij 1670 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €205 tot €380. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €135 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€661
Buitenlucht2600kWh€463€198
Bodemwarmte1775kWh€331€331
Hybride1350 kWh + 500 M3€496€165

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ooststellingwerf?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalzaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem is actief naast jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ooststellingwerf?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er de erkende groene lening in de gemeente Ooststellingwerf. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.ooststellingwerf.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Ooststellingwerf. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot ongeveer €3800. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ooststellingwerf (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosWZT252/NN/15 KW€2800,-
MAXA AdvantixCalido-S 3000 KW€1100,-
ThermiaDiplomat Inverter Mini7 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Ooststellingwerf aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente