Warmtepomp Arum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Arum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Op onze website bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Arum.
warmtepomp-installateur-8822

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan woning ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Eenvoudig te programmeren
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8822
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Arum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen versies. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Arum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Arum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze vergelijker vind jij eenvoudig installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8822).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf ontdek jij omvangrijke details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Arum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €16.900. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft relevante eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.325 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Arum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-arum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van interessante subsidies heb jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7100. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. velerlei factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27300Hoge besparing, prijzig
Water-water€14400 – €22300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5150 – €6275Eenvoudige installatie
Lucht-water€3750 – €6975Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €6150Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Arum gebruikt plusminus 1400 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schatten we op €210 tot €380. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€714
Buitenlucht2750kWh€464€250
Bodemwarmte2075kWh€321€393
Hybride1375 kWh + 350 M3€500€214

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Arum?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een interessante lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Arum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €900 en lopen op tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Arum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiMPEDT054H34 KW€4400,-
TraneCXAX 020 HE LN38 KW€4950,-
FujitsuWaterstage Monoblock 087 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Arum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!