Warmtepomp Woudsend

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Woudsend? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €250,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt check je praktische info over een warmtepomp kopen in Woudsend.
warmtepomp-installateur-8551

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcodegebied8551
Netnummer0514 (+31514)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Woudsend

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woudsend kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Woudsend? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze tool doorzoek jij vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8551).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina bekijk jij veelzijdige details aangaande alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Woudsend kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €175,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €13.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elk type heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.525 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Woudsend (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woudsend

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door interessante subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7200. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met verschillende facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23700Hoge subsidie, prijzig
Water-water€17500 – €20200Koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €7025Verwarmen en koelen
Lucht-water€4050 – €6975goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2900 – €6200Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Woudsend gebruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing varieert van €220 tot €330. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€710
Buitenlucht2575kWh€483€227
Bodemwarmte1875kWh€341€369
Hybride1550 kWh + 450 M3€518€192

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Woudsend?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Woudsend. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 en kunnen oplopen tot €3350. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Woudsend (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
FujitsuWaterstage Monoblock 054 KW€1700,-
ThermiaiTec 1613 KW€2600,-
EnersoAWK-C 47 EVI41 KW€5250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Woudsend aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!