Warmtepomp Allingawier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Allingawier? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een zuinige en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Allingawier.
warmtepomp-installateur-8758

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8758
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Allingawier

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Allingawier heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Allingawier? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl lees jij in een zeer korte periode installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8758).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina vind je veelzijdige details aangaande de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Allingawier kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €15.000. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.675 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Allingawier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-allingawier

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij ISDE subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2200. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25000Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15800 – €20600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €7200Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5400 – €6975Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2550 – €6450Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Allingawier verbruikt ongeveer 1400 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €235 tot €395. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €145 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€687
Buitenlucht2750kWh€467€220
Bodemwarmte1850kWh€330€357
Hybride1325 kWh + 575 M3€502€185

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Allingawier?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Allingawier. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €725 tot ongeveer €3250. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Allingawier (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij grofweg €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPET030H24 KW€3550,-
ToshibaHWS-1405H + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-
FerroliAQUA 1 PLUS 260 HT0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Allingawier aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!