Warmtepomp Schraard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Schraard? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €345,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan diverse factoren. Verderop bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Schraard.
warmtepomp-installateur-8746

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Waardevermeerdering huis
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schraard

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit fors wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schraard biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Schraard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vergelijk je vandaag nog (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8746).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Verderop bekijk jij veelzijdige adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Schraard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €17.200. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.650 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Schraard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schraard

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij aantrekkelijk subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De factuur wordt berekend door allerlei aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €28000Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17600 – €22500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6000Kan ook als airco werken
Lucht-water€4350 – €7100Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €6450Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Schraard gebruikt pakweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €270 tot €365. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €125 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€676
Buitenlucht2575kWh€466€210
Bodemwarmte1600kWh€331€345
Hybride1375 kWh + 550 M3€500€176

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schraard?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. Het gaat om een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in de regel is er de ISDE-subsidie Schraard. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot wel €2400. Benieuwd hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schraard (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1675.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij plusminus €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPE 015H13 KW€2450,-
ToshibaRAV SM1104ATP-E i.c.m. hydrokit7 KW€2000,-
ESAWH20-V5+11 KW€2250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Schraard aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!