Warmtepomp Kimswerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Kimswerd? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €300,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal elementen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kimswerd.
warmtepomp-installateur-8821

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kimswerd

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kimswerd kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Kimswerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8821).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Verderop doorzoek jij waardevolle info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kimswerd kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.600 en €11.100. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft relevante voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.725 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Kimswerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kimswerd

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Middels actuele subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke investering komt tot stand door verschillende variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23400Veel vermogen, prijzig
Water-water€13100 – €23700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €7200Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €6425Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2850 – €5150Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kimswerd gebruikt grofweg 1400 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €215 tot €395. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €200 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€713
Buitenlucht2350kWh€499€214
Bodemwarmte1950kWh€357€357
Hybride1450 kWh + 375 M3€535€178

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kimswerd?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er zijn een stuk of wat voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Kimswerd. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €625 tot doorgaans €3200. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kimswerd (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ongeveer €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPEDT045H38 KW€4950,-
TraneCXAX 017 SE SN34 KW€4550,-
FujitsuWaterstage Monoblock 054 KW€1700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kimswerd aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!