Warmtepomp Bolsward

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bolsward? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Bolsward.
warmtepomp-installateur-8701

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Relatief weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
Netnummer0515 (+31515)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bolsward

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit verscheidene systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bolsward kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Bolsward? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze tool check jij zonder problemen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8701).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op deze website ontdek jij omvangrijke details over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Bolsward kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €23.200. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.300 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Bolsward (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bolsward

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in een fors lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. De totaalprijs wordt getekend door diverse randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24200Geen geluid, erg duur
Water-water€13000 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €7475Zeer betaalbaar
Lucht-water€5400 – €7325Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2325 – €6000Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bolsward verbruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een maatschappij als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €215 tot €345. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €195 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€657
Buitenlucht2600kWh€447€210
Bodemwarmte1950kWh€315€342
Hybride1400 kWh + 425 M3€480€177

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bolsward?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We onderscheiden een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Bolsward. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot plusminus €2200. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bolsward (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLCP 081MS63 KW€7450,-
Thermics EnergieHYDRA 14 kw14 KW€2700,-
EnersoTBW 37 EVI39 KW€5700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bolsward aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!