Een compacte energiezuinige warmtepomp

Voor een warmtepomp hebt u een bron of een bodemcollector nodig en een geschikt afgiftesysteem in uw pand, zoals vloerverwarming of ventilatieconvectoren. Het gebruik van een warmtepomp zult u ervaren als energiezuinig, betrouwbaar en comfortabel. Het warmwatercomfort is groot en u hebt geen gasaansluiting meer nodig. Een warmtepomp is te combineren met andere vormen van duurzame energie, zoals een zonneboiler of een PV-zonnesysteem. De voorgeschreven EPC-normering is gemakkelijker te halen met een warmtepomp. Niet onbelangrijk: koeling van uw bedrijfspand is mogelijk, nagenoeg zonder extra energiekosten!

Compacte warmtepomp
Voor woningen of kleine bedrijfspanden adviseert men een compacte warmtepomp, die verwarming, vrije koeling en warm tapwater levert met één toestel. Bijvoorbeeld de GeniaAir van AWB is geschikt voor installatie in ieder pand, met of zonder gasaansluiting, in bestaande bouw of verbouw en in woningen met hoog- en laagtemperatuur CV-systemen. Het innovatieve warmtepomp systeem van AWB voor verwarming, warm water en koeling kan zorgen voor 3 stappen verbetering in uw woninglabel en een energiekostenbesparing van 25%. Het GeniaAir systeem is eenvoudig toepasbaar in bestaande bouw of nieuwbouw in zowel appartementen als gebouwen met of zonder gas en ongeacht het bestaande systeem. Voor meer informatie download hier de brochure.

Voor meer comfort of voor uw bedrijfspanden is een IDM-warmtepomp met een buffervat de beste oplossing. Het toestel regelt zichzelf, kan veel warm water tegelijk produceren en kan warmte opslaan. De IDM-warmtepompen hebben een enorm hoog rendement en produceren altijd legionellavrij warm water. Op eenvoudige wijze kunnen aan deze installatie HR Solar zonnepanelen worden gekoppeld, waardoor de installatie nog zuiniger wordt. Een robuuste en bedrijfszekere oplossing.

Warmtepomp buitenlucht
Naast de warmtepompen met een open of een gesloten bron zijn er warmtepompen, die gebruik maken van de buitenlucht, AWB GeniaAir of verschillende typen IDM-warmtepompen. Prima oplossingen als een bron financieel of praktisch niet haalbaar is. Zoek direct een installateur in Amsterdam, Rotterdam, Den haag of Utrecht.