Warmtepomp Hichtum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hichtum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hichtum.
warmtepomp-installateur-8743

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Waardevermeerdering huis
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8743
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hichtum

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hichtum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Hichtum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool check je zonder problemen warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8743).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat haalt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf vind je omvangrijke info over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Hichtum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €21.600. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Hichtum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hichtum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels aantrekkelijk subsidies profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7700. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt vastgesteld door verscheidene onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27300Veel besparen, relatief duur
Water-water€17300 – €22500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €6725Eenvoudige installatie
Lucht-water€3500 – €7050Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €5800Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hichtum gebruikt grofweg 1400 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €275 tot €345. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€673
Buitenlucht2600kWh€444€229
Bodemwarmte1675kWh€310€363
Hybride1375 kWh + 375 M3€478€195

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hichtum?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat zaken: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de regio Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een speciale lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hichtum. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot gemiddeld €3200. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hichtum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op om en nabij €1825.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMPE 010HM6 KW€1600,-
ToshibaEstia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM9-E19 KW€2200,-
ESAWT13-V6+8 KW€2100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Hichtum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!