Warmtepomp IJlst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in IJlst? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in IJlst.
warmtepomp-installateur-8651

 • Een duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode-regio8651
Netnummer0515 (+31515)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in IJlst

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJlst heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in IJlst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze website doorzoek jij zonder problemen erkende installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8651).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind jij accurate details over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in IJlst kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.100 en €18.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.375 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit IJlst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijlst

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6400. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24800Hoge besparing, prijzig
Water-water€16900 – €23100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4200 – €6375Relatief voordelig
Lucht-water€4450 – €6700Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2300 – €6100Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in IJlst gebruikt circa 1400 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar ligt tussen de €225 tot €375. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €155 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€655
Buitenlucht2525kWh€432€223
Bodemwarmte1975kWh€301€354
Hybride1425 kWh + 450 M3€465€190

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in IJlst?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening van je gemeente Súdwest-Fryslân. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.gemeentesudwestfryslan.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie IJlst. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot plusminus €2100. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming IJlst (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ongeveer €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€175, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCP 061MS52 KW€6350,-
Thermics EnergieHydra 9 kW8 KW€2100,-
EnersoBW 49 EVI51 KW€6900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice IJlst aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!