Warmtepomp Waadhoeke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Waadhoeke? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €170,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Op onze website tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Waadhoeke.
warmtepomp-installateur-8814

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied8814
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Waadhoeke

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waadhoeke kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Waadhoeke? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze website vergelijk jij direct warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8814).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Bijgaand tref je waardevolle informatie over de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Waadhoeke heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €21.100. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Waadhoeke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waadhoeke

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. aantrekkelijk subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €1900. Het prijskaartje is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25200Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€18000 – €22700Beste rendement
Lucht-lucht€4750 – €7350Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6950Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2025 – €6250Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Waadhoeke verbruikt circa 1450 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Essent of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €260 tot €390. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€687
Buitenlucht2600kWh€453€234
Bodemwarmte1900kWh€316€371
Hybride1450 kWh + 475 M3€488€199

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Waadhoeke?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de interessante groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Waadhoeke. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €850 en kunnen oplopen tot €1900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Waadhoeke (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2.5WHVNP+RWD2.5+200L5 KW€1800,-
MDVMHC-V12W/D2RN111 KW€2400,-
ToshibaEstia HWS-P1104HR-E + HWS-P1104XWHM3-E11 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Waadhoeke aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente