Warmtepomp Franeker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Franeker? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische oplossing om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Op onze website ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Franeker.
warmtepomp-installateur-8801

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Een zeer hoog rendement
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio8801
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Franeker

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Franeker kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Franeker? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van deze pagina lees jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8801).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand lees je omvangrijke details die gaan over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Franeker heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €14.800. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.125 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Franeker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-franeker

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een snelle terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6800. Een hybride variant is er vanaf €3400. De eindfactuur wordt mede bepaald door verschillende factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25800Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€16500 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €6650Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4850 – €7250Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2350 – €5600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Franeker verbruikt plusminus 1450 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €265 tot €305. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €190 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€701
Buitenlucht2525kWh€491€210
Bodemwarmte1875kWh€351€351
Hybride1300 kWh + 575 M3€526€175

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Franeker?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Waadhoeke. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Franeker. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €700 tot maar liefst €3250. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Franeker (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPED015H13 KW€2450,-
ToshibaHWS-G19010 KW€1250,-
FujitsuWaterstage HT 16F DUO12 KW€2350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Franeker aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!