Warmtepomp Firdgum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Firdgum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. In het volgende kopje lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Firdgum.
warmtepomp-installateur-8852

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmen en koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Firdgum

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere producten. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Firdgum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Firdgum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze tool lees je vandaag nog (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8852).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je veelzijdige details over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Firdgum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €17.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.850 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Firdgum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-firdgum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5600. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3300. Het prijskaartje komt tot stand door allerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26400Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17800 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4850 – €6325Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3900 – €6650Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2625 – €6400Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Firdgum gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €245 tot €395. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €130 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€727
Buitenlucht2350kWh€480€247
Bodemwarmte2025kWh€334€393
Hybride1600 kWh + 500 M3€516€211

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Firdgum?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar zaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Waadhoeke. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Firdgum. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €825 tot plusminus €2750. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Firdgum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1950.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLCX 091HL69 KW€8200,-
TraneCXAX 030 HE SN54 KW€6550,-
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 65 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Firdgum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!