Warmtepomp Skingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Skingen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €290,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan ontvang je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene zaken. Verderop bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Skingen.
warmtepomp-installateur-8816

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied8816
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Skingen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan allerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Skingen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Skingen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8816).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje lees je bruikbare aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Skingen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €16.900. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Skingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-skingen

Plaatsen in de buurt:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door middel van de huidige subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. Het prijskaartje wordt getekend door verscheidene facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25900Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16700 – €23100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6550Eenvoudige installatie
Lucht-water€4300 – €7475Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2775 – €5750Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Skingen gebruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €225 tot €380. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €175 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€712
Buitenlucht2500kWh€491€221
Bodemwarmte1600kWh€349€363
Hybride1575 kWh + 475 M3€527€185

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Skingen?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Waadhoeke. Het is een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Skingen. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot doorgaans €2650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Skingen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMPEDT040H32 KW€4500,-
TraneCXAX 017 SE LN34 KW€4550,-
FujitsuWaterstage HT 1110 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Skingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!