Warmtepomp Deinum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Deinum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Deinum.
warmtepomp-installateur-9033

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Constante verwarming van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Deinum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er bestaan tientallen versies. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deinum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Deinum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze vergelijker lees jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9033).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand check je waardevolle toelichtingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Deinum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €17.800. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.550 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Deinum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deinum

Omliggende plaatsen:

Geschikte installaties:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent een significant lagere energierekening. Aan de hand van de hoge subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke rekening hangt af van verschillende onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€14900 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5450 – €7475Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5250 – €6500Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Deinum verbruikt circa 1450 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €220 tot €350. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €190 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€666
Buitenlucht2800kWh€466€200
Bodemwarmte2075kWh€333€333
Hybride1550 kWh + 350 M3€500€167

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Deinum?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantaleisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Waadhoeke. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Deinum. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €575 tot plusminus €1650. Onderzoek doen naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Deinum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2225.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiLEP 042ML44 KW€6200,-
VaillantVWL 35/5 AS 230V + VWL 57/5 IS4 KW€1700,-
GallettiLCP 071ML53 KW€6600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Deinum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!