Warmtepomp Nij Altoenae

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nij Altoenae? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Op deze pagina check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nij Altoenae.
warmtepomp-installateur-9072

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Hogere woningwaarde
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9072
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nij Altoenae

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tal van systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nij Altoenae heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Nij Altoenae? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze website lees je zonder moeite warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9072).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder vind je samengestelde informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nij Altoenae kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.600 en €23.100. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Nij Altoenae (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nij-altoenae

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Geholpen door een royale subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7700. Een hybride systeem is er vanaf €3100. De eindfactuur is gebaseerd op verschillende variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24500Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€14600 – €21400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €6650Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5200 – €6700Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2750 – €6800Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nij Altoenae gebruikt circa 1450 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar komt uit tussen de €240 tot €330. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€689
Buitenlucht2525kWh€475€214
Bodemwarmte1725kWh€338€351
Hybride1375 kWh + 375 M3€510€179

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nij Altoenae?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er een optie voor de unieke groene lening bij gemeente Waadhoeke. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nij Altoenae. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot maar liefst €3900. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nij Altoenae (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEW 072HL69 KW€8700,-
VaillantgeoTHERM VWS 300/3 (B/W) (0010018421)35 KW€5300,-
GallettiMPE 066H53 KW€6450,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Nij Altoenae aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!