Warmtepomp Herbaijum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Herbaijum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een economische en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €315,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Verderop tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Herbaijum.
warmtepomp-installateur-8807

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Herbaijum

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden velerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herbaijum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Herbaijum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker bekijk je vandaag nog warmtepomp installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8807).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek jij omvangrijke adviezen m.b.t. de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Herbaijum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.300 en €22.400. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.600 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Herbaijum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herbaijum

Plaatsen in de buurt:

Populaire merken:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €7100. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt getekend door diverse aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €23400Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €24800Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €6575Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4300 – €7400Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €6400Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Herbaijum consumeert circa 1450 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €275 tot €330. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €170 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1025m3€705
Buitenlucht2700kWh€479€226
Bodemwarmte2100kWh€338€367
Hybride1550 kWh + 400 M3€515€190

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Herbaijum?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Waadhoeke. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Herbaijum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €725 tot wel €2050. Informeren naar de februari 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Herbaijum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op om en nabij €1725.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMPED027H22 KW€3350,-
ToshibaHWS-1605H8 + HWS-1405XWHM99 KW€2200,-
FujitsuWaterstage Comfort 108 KW€2100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Herbaijum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!