Warmtepomp Ingelum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Ingelum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ingelum.
warmtepomp-installateur-9038

 • Draag bij aan een milieu
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilige manier van verwarmen
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9038
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ingelum

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ingelum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ingelum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina vind jij direct leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9038).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hierna vind jij handige raadgeving over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ingelum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €17.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Ingelum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ingelum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2900. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verscheidene aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27400Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13500 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5100 – €7050Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3650 – €6025goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €5700Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ingelum gebruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €310. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €180 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€671
Buitenlucht2750kWh€463€208
Bodemwarmte1775kWh€329€342
Hybride1375 kWh + 500 M3€497€174

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ingelum?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Waadhoeke. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Ingelum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot maar liefst €3200. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ingelum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLEP 052PL53 KW€7100,-
VaillantVWL 105/5 AS 400V + VWL 128/5 IS10 KW€2300,-
GallettiLCP 071PL53 KW€6600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Ingelum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!