Warmtepomp Marsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Marsum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Marsum.
warmtepomp-installateur-9034

 • Duurzame warmte
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9034
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Marsum

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met diverse versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marsum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Marsum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek je waardevolle warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9034).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand tref jij veelzijdige gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Marsum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €210,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €13.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Marsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marsum

Veel gekozen merken:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke investering komt tot stand door allerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27600Geen geluid, prijzig
Water-water€16400 – €20000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €7150Werkt ook als een airco
Lucht-water€3800 – €6450Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2425 – €5000Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Marsum gebruikt circa 1450 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €240 tot €400. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€667
Buitenlucht2375kWh€434€233
Bodemwarmte1850kWh€300€367
Hybride1425 kWh + 425 M3€467€200

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Marsum?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een paar voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het is een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.waadhoeke.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Marsum. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot wel €2600. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Marsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEP 052ML53 KW€7100,-
VaillantVWL 55/5 AS 230V + VWL 58/5 IS5 KW€1800,-
GallettiLCP 081ML59 KW€7200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Marsum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee zorg je dat de warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!