Warmtepomp Zweins

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Zweins? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Hierna lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zweins.
warmtepomp-installateur-8814

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zweins

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er is keuze uit flink wat versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zweins kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Zweins? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk je bruikbare verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8814).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna lees jij handige details omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Zweins kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm sanitair water op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €21.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.525 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Zweins (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zweins

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7800. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De factuur wordt berekend a.d.h.v. specifieke zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25100Hoog rendement, prijzig
Water-water€17000 – €24700Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €6900Relatief voordelig
Lucht-water€5300 – €6450Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2000 – €6050Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zweins gebruikt pakweg 1450 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €225 tot €380. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €130 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€711
Buitenlucht2600kWh€483€228
Bodemwarmte1875kWh€341€370
Hybride1325 kWh + 500 M3€519€192

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zweins?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening via de gemeente Waadhoeke. Het is een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zweins. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €800 tot gemiddeld €3900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zweins (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMPEDT034H29 KW€4050,-
TraneCXAX 017 HE SN33 KW€4450,-
FujitsuWaterstage Comfort DUO 108 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zweins aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!